Select Page

TENERIFE 2023

22.10.2023 do 11.11.2023

TENERIFE: Tenerife je eden izmed sedmih Kanarskih otokov. Je največji in najgosteje poseljen. Ponuja veliko znamenitosti in je pravi raj za turiste. Naše usposabljanje na tem čudovitem otoku je potekalo med 3. in 23. 2. 2019. Prakse se je udeležilo 9 dijakov Ekonomske šole Murska Sobota iz programov ekonomski tehnik in ekonomska gimnazija.

Alina Viktorija Kosednar, dijakinja 3.letnika ekonomske gimnazije, je v oddaji Mladi val na Murskem valu predstavila svoje izkušnje 3 – tedenskega strokovnega izpopolnjevanja na otoku Tenerife v okviru projekta Erasmus+. Prisluhnite njenemu intervjuju.

PROSTI ČAS

EKSKURZIJE IN DOGODIVŠČINE

Dijaki, ki so se odpravili na izobraževanje v tujino, niso le raziskovali učnih poti v učilnicah, temveč so tudi odkrivali bogastvo novih kultur skozi vrsto raznolikih ekskurzij.

KULINARIKA

HRANA

Hrana v hotelu je bila zelo raznolika, zato je vsak našel nekaj kar mu je bilo všeč. Pred odhodom na univerzo smo dan pričeli z zajtrkom. Imeli smo veliko izbiro, po navadi smo si vzeli jajca na oko, kosmiče ter kruh z različnimi salamami.

BIVANJE

NASTANITEV

Nastanjeni smo bili v mestu Puerto de la Cruz, v hotelu Blue Sea Costa Jardin. Bivali smo v 2. in 4. nadstropju, sobe so bile troposteljne s kopalnico. Opremljene so bile s trodelnimi omarami, nekatere so imele še manjši fotelj.

IZKUŠNJE

Delo in izobraževanje

Skozi dinamične delavnice so raziskovali različne vidike učenja, umetnosti in praktičnih veščin, ki so jim pomagale pridobiti nova znanja.

PROSTI ČAS

Dijaki smo se vsak dan z navdušenjem odpravljali na delo, kjer smo preživljali svoj čas z delom, raziskovanjem lokalnega okolja ter spoznavanjem nove kulture.

Dostopnost