Select Page

TENERIFE - PROSTI ČAS

2023

Dijaki smo se vsak dan z navdušenjem odpravljali na delo, kjer smo preživljali svoj čas z delom, raziskovanjem lokalnega okolja ter spoznavanjem nove kulture.

Ko je ura odbila konec delovnega dne na akademiji, smo dijaki izkoristili svoj prosti čas za raziskovanje okolice. Puerto de la Cruz nas je očaral s svojo bogato zgodovino, slikovitimi ulicami in čudovitimi plažami.

Vikendi so za nas bili resnično čaroben čas, saj smo s svojimi raziskovanji odkrivali raznolikost otoka Tenerife.

Večkrat smo tudi obiskali glavno mesto Santa Cruz, kjer smo se sprehajali po živahni aveniji, občudovali arhitekturne bisere in se potapljali v lokalno urbano vzdušje.

Spet drugi dan smo se podali na jug otoka v mesto Costa Adeje, kjer smo uživali v sproščenem vzdušju ob obali Atlantika ter raziskovali prijetne trgovine in restavracije. Nepozabno doživetje je bil tudi obisk Loro parka, kjer smo dijaki srečali raznolike vrste eksotičnih živali.

Siam park pa je ponudil nepozabno doživetje adrenalinsko nabitih vodnih atrakcij in sprostitve v tropskem okolju. Vsi ti izleti so nam dijakom omogočili širjenje vpogleda v lokalno kulturo, zgodovino ter naravne znamenitosti otoka.

Vse to je dodatno obogatila našo izkušnjo prakse v tujini. To potovanje skozi različna območja otoka je dodalo pester spekter spominov in doživetij časa, ki smo ga preživeli  na Tenerifih.

Dostopnost