Select Page

KUKU FESTIVAL

Smo skupina dijakov 4. letnika Ekonomske šole Murska Sobota. V okviru 17. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma smo izdelali projektno nalogo z naslovom: »Kuku festival – Pokukaj v Prekmurje«.

V Prekmurju se odvijajo številne prireditve, ki so namenjene prikazu tradicionalnih obrti, kulturnim dogodkom in pripravi prekmurskih specialitet. Prireditve se odvijajo v različnih krajih Prekmurja in ob različnem času. Cilj enodnevnega festivala je omogočiti obiskovalcem spoznavanje tradicionalne prekmurske obrti, kulture in kulinarike na enem mestu ob istem času.

Festival bo omogočil obiskovalcem sprehod po kulinariki in kulturi Prekmurja, z obiskom dveh prekmurskih gradov. Obiskovalci bodo tako lahko vsaj za en dan postali “Prekmurci”, saj se bodo preizkusili v obrteh in pripravi kulinaričnih prekmurskih specialitet. Med obema gradovoma bodo potovali s Party busom, na katerem jih bodo s svojimi melodijami zabavali znani prekmurski glasbeniki. Za popestritev dogajanja pa bomo poskrbeli z lovom na prekmurski zaklad.

Raznovrstne dejavnosti v okviru festivala naj bi zadovoljile še tako zahtevnega obiskovalca, ki bo med obema krajema potoval s potnim listom in preko zbiranja žigov osvojil prekmurski zaklad – turistični spominek.

– Projektna naloga

– Video

Dostopnost