Select Page

TENERIFE 2013 - Siam park

Siam park

V soboto, 26. 10. 2013, smo se odpravili v Siam park na jug Tenerifov. Ker je bilo na severu, torej v Puerto de la Cruzu, oblačno, smo se sprva zbali, da bo deževalo, vendar smo imeli neizmerno srečo, saj je bilo na jugu otoka zelo vroče in sončno.

Po dobri uri vožnje smo končno prišli do svetovno znanega in enega izmed največjih vodnih parkov – Siam parka. S šoferjem kombija smo se dogovorili, kdaj in kje se dobimo. Ker je od tam zelo lep razgled, smo lahko videli tudi otok La Gomera. Zaradi dvojne vstopnice, ki smo jo dobili ob prihodu na otok, nam ni bilo treba čakati v dolgi vrsti. Ko smo vstopili, so nas najprej poslikali, nato pa smo se odpravili do omaric, kjer smo shranili vse naše stvari ter se odpravili raziskovat ta skrivnostni velikanski vodni park. Že na samem začetku smo vedeli, da bo to eno najboljših doživetij na Tenerifih. Najprej smo si našli ležalnike in se udobno namestili, nato pa se je naše pustolovsko raziskovanje pričelo. Fanta sta se odpravila po svoje in to na »The tower of power«, dekleta pa smo si za začetek privoščila malo sproščujočega potovanja po »Lazy river«, kjer smo imela možnost, da si ogledamo morske pse ali pa se še malo popeljemo naokrog. Morske pse smo si ogledala kar dvakrat. Potem pa smo se odpravila na tobogan »The dragon«. Fanta sta še kar naprej hodila po svoje, me pa smo si vzela zaslužen čas zase.

Po eni uri raziskovanja smo se spet našli pri ležalnikih, kjer smo ugotovili, da je že čas za kosilo. Potem smo se vsi skupaj odpravili v Beach Bar, kjer imajo zelo visoke cene, tako da nam je bilo malo žal, da si nismo hrane in pijače vzeli s seboj. Ampak se nismo preveč obremenjevali s tem, ker smo se zavedali, da je to res nekaj nepozabnega in ni časa za razmišljanje o drugih stvareh, tako da, smo si privoščili! Po končani pojedini smo se odpravili nazaj na naše preljube ležalnike, ki so bili tik ob »Lazy river« in bilo je prečudovito: palme, voda, sonce, prijatelji, odlično vzdušje… Kaj bi radi še več?!

Po končanem počitku smo se odpravili na tobogan, ki se imenuje »Vulcano«, pred nami je bila dolga vrsta ljudi, vendar smo bili potrpežljivi in smo počakali, da smo končno prišli na vrsto. Moram reči, da se je izplačalo. Bilo je preprosto N O R O! Potem smo seveda šli preizkusit še druge tobogane, zabavali smo se 100-%!

Prehitro je napočil čas, da smo se morali vrniti v hotel.Za nami je bil super adrenalinski dan. Bili smo seveda zelo utrujeni, ampak se je splačalo. Tudi vam priporočam, da si to privoščite!!

Nuša Varga, 3. c

Dostopnost