Select Page

Tenerife 2013 - Partner v tujini

Praksa v tujini – partner FU International Academy Tenerife

Štirje dijaki Ekonomske šole Murska Sobota (Saša Ivanov, Luka Prelog, Luka Kardoš in Nuša Varga), dve dijakinji Srednje šole Slovenj Gradec in Muta (Katarina Čurč in Alja Gumpot), ter dve dijakinji Ekonomske šole Celje (Mojca Mirnik ter Anja Podgoršek)  so opravljali tritedensko prakso na Tenerifih, pri partnerju FU International Academy Tenerife od 21. do 31. oktobra 2013. Svoje znanje in izkušnje radi delijo z nami. V nadaljevanju predstavljamo njihovo videnje opravljanja prakse v tujini.

Luka Prelog, 3. c, EŠMS: “S prakso smo začeli v ponedeljek, 21. 10. 2013, ob 9.30 v učilnici pri partnerju FU International Academy Tenerife.
Ko smo prišli v učilnico, se je takoj začelo predavanje oziroma seminar, ki govori o spletnem marketingu. Po prvem predavanju smo imeli zajtrk, ki je organiziran vsak ponedeljek kot znak  dobrodošlice za vse nove tečajnike. Temu je sledilo praktično delo. Predavanja smo imeli vsak dan od 9.30 do 16.00, in sicer 2 tedna. Po vsakem predavanju, ki je trajalo eno uro, je delo z nami prevzel direktor te šole Frank, v praktično delo pa sta nas uvajala Adan in Jana. Pri praktičnem delu smo ponovili stvari, ki smo jih spoznali na seminarju. Sprva si nisem predstavljal, kako vse to poteka, vendar je bilo vzdušje sproščeno, tako da smo se zlahka vživeli tudi mi.
Vsak dan smo se naučili nekaj novega, kar je seveda tudi namen prakse. Delo je potekalo sproščeno, delali smo na računalnikih: pisali tekste, delali spletne strani, prevajali iz angleškega v slovenski jezik.”

Katarina Čurč, 4. a, SŠSGM: “Izmenjali smo si gmail naslove in naše delo poteka na internetu tudi zdaj. Namesto Worda uporabljamo Google Drive, česar prej nisem poznala. Vsak si je naredil svoj Google + račun in vsak od nas ima svojo stran, ki se imenuje WordPress. Na tej strani lahko objavljamo novice, komentarje, itd. V petek nam je direktor pripravil kratek test, da nas je preveril, koliko smo odnesli od predavanj. Rezultatov nam niso pokazali, vendar so nam javili, da smo test rešili precej dobro. Najboljša tema, ki nam jo je predstavil direktor, mi je bila SEO – Search Engine Optimization. To je proces za izboljšanje prepoznavnosti spletne strani.
Internetni marketing – že samo ime pove, da je to oglaševanje stvari in storitev na spletu. Vključuje oglaševanje preko maila, preko socialnih medijev, mobilno oglaševanje in drugo.
Internetni marketing je vsekakor pomembno področje oglaševanja, poleg tega pa podjetja, ki oglašujejo in služijo denar preko interneta, hitro rastejo. Ampak kljub rasti oglaševanja na internetu velika večina ni seznanjena s tem, kako uspeti in kako priti na vrh. Veliko je zvijač, s katerimi lahko tudi v roku enega meseca prideš na vrh, s čimer prej nismo bili seznanjeni.”

Saša Ivanov, 3. c, EŠMS: “Želim povedati, da sem zelo hvaležna, da imam možnost biti tu, med ljudmi, ki res sprejemajo vse drugačno, kjer ni nobene diskriminacije ali karkoli podobnega. Zato se res počutim kot doma. 3 tedne je, da bi človek spoznal vse, premalo, ampak nekaj vseeno je. Vem, da ko bom prišla nazaj v Slovenijo, bom delila svoje izkušnje s prijatelji in družino in se poskušala čim bolj organizirati za takšne dogodke oziroma življenjske priložnosti. Hvaležna sem tudi profesorjem in vsem, ki nam poskušajo omogočiti lepšo prihodnost, saj se z znanjem, ki smo si ga pridobili tukaj, lahko zelo daleč pride, kar je tudi moj cilj.”

Dostopnost