Select Page

SEVILLA 2019 - PROSTI ČAS

Sevillo, glavno mesto Andaluzije, mesto s približno 700.000 prebivalci in eno metro linijo, smo raziskovali v prostem času. Sprehodili smo se vse do največje lesene konstrukcije na svetu Metropol Parasol in se nanjo tudi povzpeli. Sprehod med oblaki in razgled na Sevillo je bil čudovit.

Obiskali smo popularno zbirališče mladih Zlati stolp ob reki Guadalquivir – Torre del Oro ter najstarejši del Seville Santa Cruz, nekoč židovsko četrt, znano po ozkih ulicah, ne ravno visokih stavbah z mavrskim pridihom, katere krasijo pomarančevci in bari.

Izpustili nismo niti bikoborske arene Plaza de Toros. S kolesi smo se zapeljali po parku Maria Luisa; z izposojenim čolničkom pa smo veslali pred mogočno Plaza de España, polkrožno stavbo. V njej je muzej in nekaj vladnih prostorov. Polna je zanimivih detajlov: fontana, mostički s keramičnimi ograjami, poslikave pod arkadami, posvečene španskim provincam (t. i. azulejos).

Dovolj časa pa je bilo tudi za druženje, počitek in nakupovanje. V najnovejšem nakupovalnem centru Lagoh  smo si kupili kar nekaj modnih dodatkov.

 

Dostopnost