Select Page

MALTA 2019 - EKSKURZIJE

EKSKURZIJA V MARSAXLOKK

V soboto smo imeli planiran izlet z vodičko v ribiško vas Marsaxlokk. Imeli pa smo še tak privilegij, da nam ni bilo potrebno kuhati, saj nas je profesorica Natalija Bračun na njen zadnji dan povabila na kosilo. Po prihodu v vasico smo najprej zagledali tržnico, kjer smo nakupili nekaj spominkov za naše domače. Ko smo se sprehajali po tamkajšnji ulici, smo bili zelo veseli, ko smo tu in tam zaslišali kakšno slovensko besedo. Srečali smo veliko Slovencev, katere smo z navdušenjem pozdravili ter z njimi malo pokramljali. Ob morju smo naredili veliko čudovitih fotografij s pisanimi ribiškimi čolni, nato pa smo se odpeljali proti Blue Grottu. Tam smo že takoj na začetku uživali v čudovitem razgledu. Nato smo se s čolni zapeljali po morju ob klifih. Voda je bila kristalno čista, klifi čudoviti, tako da je nastalo precej fotografij. Ta dan bomo zagotovo ohranili v lepem spominu. Po vrnitvi v Valletto smo obiskali še Hard Rock Cafe, nato pa kartali pozno v noč.

GOLDEN BAY

V nedeljo smo se odpravili na plažo Golden Bay. Polni navdušenja smo skočili v morje na eni najlepših plaž. Poleg kopanja in sončenja smo se razgibali tudi z odbojko. Privoščili smo si slastne hamburgerje, nato pa se s polnimi želodci ulegli na brisače in nekateri celo malce zadremali. Prišel je večer, z njim pa tudi naš avtobus, ki nas je odpeljal v smeri Mside, kjer smo stanovali. Nedelja se je bližala h  koncu in že smo zakorakali v nov teden.

POPAJEVA VAS

V soboto, 26. 10., smo se odločili obiskati Popajevo vas, ki nas je povsem prevzela že ob prihodu. Takoj smo se napotili po potkah, ki so nas vodile do različnih hišk in ustanov. Videli smo zobozdravnika, pekarno, pošto, kino, božičkovo vas, Oliviino hišo, Popajev muzej. Pridružila se nam je tudi profesorica Simona Pajnhart, ki je zadnji teden preživela z nami. Bližal se je večer in tako smo se odpravili proti domu. Pri izhodu smo srečali tudi veliko skupino Slovenk, ki so bile vse enako oblečene. Takoj nam je bilo jasno, da so nekakšna skupina. Sprva smo mislili, da prihajajo iz kakšnega pevskega zbora, po pogovoru z njimi pa smo ugotovili, da so navijačice, stare od 30 do 60 let. Naredili smo nekaj skupnih fotografij, nato pa se odpravili domov.

EKSKURZIJA NA OTOK GOZO

V nedeljo smo imeli načrtovan izlet na otok Gozo. Zunaj je lilo kot iz škafa, zato smo se oblekli malo topleje, a nas je vseeno obdajalo upanje, da se bo vreme izboljšalo. Z avtobusom smo se odpravili do trajekta, s katerim smo pluli do otoka. Gozo je sam po sebi zelo lep, čist in vidi se, da je večina stavb novejših od nekaterih na Malti. Zgrajenih je veliko cerkva, katere smo si z zanimanjem ogledali in pred njimi naredili fotografijo ali dve. Naleteli pa smo tudi na veliko razglednih točk, kjer nam je ob pogledu na celotni otok zastal dih. Izvedeli smo tudi, da je Gozo eden najbolj znanih potapljaških krajev v Sredozemlju in središče vodnih športov, znan pa je tudi po karnevalih. Konec tedna imajo v vaseh različne zabave, ki so bile v preteklosti namenjene srečevanju mladih in velikokrat so se končale s poroko.

Dostopnost