Select Page

PRAKSA

Delovni dan se je začel v torek, 30.10.2018. Vsak izmed nas se je odpravil do svojega pojetja z avtobusom. Jaz sem delala na recepciji študentskega doma – Kavanagh Court, Melisa v podjetju Tax World, Tamara v trgovini Mr. Price, Iris v šoli Oscars Internasionals, Klemen in Tadej sta delala skupaj v podjetju Medic Medical, Anja pa v trgovini Mr. Price Kylemore.

Opis mojega delovnega dne: Začela sem ob 9. uri. Najprej sem urejala in popisala prejeto pošto, nato poslala mail študentom in ko so prišli po paket, sem jim ga izročila. Sprejemala sem goste in delavce ter se oglašala na telefon. Če je kdo izmed študentov potreboval kakšne informacije ali pomoč, sem jim bila na voljo. Opravljala sem tudi razna dela za okrasitev in promocijo študentskega doma. Delala sem do 17. ure.

Opis Melisinega delovnega dne: Začel se je ob 9.30 s kopiranjem in skeniranjem računov, urejanjem prejete in poslane pošte ter delanjem z računalniškim programom Excel. Izdelovala je tabele, pisala besedila, dopolnjevala tabele ali jih preverjala. Urejala je tudi njihovo spletno stran. Z delom je zaključila ob 17.30.

Iris  je opravljala naloge, kot so: tiskanje certifikatov za  študente, ki so zaključili študij, tiskala in skenirala je dokumente, v sistem vpisovala potrdilo o vpisu izpita za študente in po elektronski pošti poslala mail, posodabljala  informacije o študentih (naslov, številka potnega lista) v sistemu za izdajo uradnih pisemskih sporočil in vpisovala prisotnost študentov pri pouku v sistem (class sistem).

Tamara je začela ob 10.,  končala pa ob 16. uri. V trgovini je na police zlagala izdelke, nanje lepila cene, prazne škatle pa dajala v stroj za razrez. Drugi teden je delala v pisarni, kjer je skenirala račune in jih nalagala na računalnik. Tretji teden je spet delala v trgovini. Malico je  imela od 13. do 14. ure.

Delovni dan Anje: Delo je pričela ob 10. in končala ob 15. uri. Vsak dan je na police zlagala izdelke ter nanje lepila cene in dajala škatle v stroj za razrez. Vsak dan je delala na drugem oddelku v trgovini. Za malico je imela 45 minut.

Tadej in Klemen sta delala od 10. do 16. ure.  Opravljala sta različna dela, kot so urejanje podatkov na programu Excel, v skladišču  sta izrezovala filtre za aparate, jih sestavljala, testirala blazine za bolniške postelje in še veliko drugih zanimivih del.

Dostopnost