Select Page

BRAGA - PROSTI ČAS

2024

Poleg same prakse in drugih nujnih obveznosti smo dijaki imeli tudi zelo veliko prostega časa. Vsak pa je svoj prosti čas izkoristil malo drugače. Naš prosti čas se je začel šele po prihodu iz delovnega mesta. Takrat smo zelo radi odšli v mesto, kjer smo se velikokrat ustavili v kavarni Maria Miguel. V mestu je bilo zelo veliko različnih trgovin kot so Sephora, Zara, Rolex in veliko drugih nam še ne poznanih trgovin ter restavracij, zato smo imeli tudi dosti izbire, da si kupimo nekaj novega. 

V naš prosti čas pa je bilo tudi vključeno druženje po sobah, kjer smo se tudi precej zbližali. Radi smo si naročili hrano preko Glova, saj smo po večerji bili še vedno precej lačni. Naše druženje po sobah je vključevalo tudi spoznavanje z drugimi sostanovalci iz različnih držav. Včasih pa smo bili tudi preveč utrujeni, zato smo večino dneva preživeli v svojih sobah in počivali.

Večkrat smo se ob večerih odpravili v Lidl. Prvič, ko smo iskali pot do njega, smo se skoraj izgubili ,saj nismo poznali poti, ko pa smo ga našli pa smo ugotovili da je kar blizu. V Lidl smo hodili po vodo, sok, kake prigrizke in sladkarije ter podobne stvari.

Ker smo bili tam tri tedne, smo si poiskali pralnico. Tja smo se odpravili s kovčki in si prali oblačila. Pranje in sušenje je trajalo kar precej časa, zato smo včasih tudi zamudili na večerjo. Ampak to ni bil problem, saj smo si zato ponovno lahko naročili hrano. 

Med vikendi smo imeli izlete, en dan pa smo imeli prost. Zadnji dan pred odhodom smo se z vlakom odpravili v Porto, kjer smo raziskovali mesto in si še zadnji ogledali znamenite kotičke Porta. Zjutraj so lahko dolgo spali, saj je zajtrk bil na voljo vse do 10.30 ure zjutraj.

Dostopnost