Select Page

BRAGA 2022 - PROSTI ČAS

V prvem tednu našega bivanja v Bragi smo mesto šele spoznavali. Veliko smo se sprehajali po mestnih ulicah in poskušali hrano ter pijačo v različnih gostilnah in restavracijah. Ugotovili smo, da je Braga zelo veliko mesto, zato nam je pri sprehajanju zelo pomagal google map. Večina nas je v prostem času ostala v Bragi in spoznavala njene znamenitosti. Ogledali smo si Jardim de Santa Barbara, Capilla de la Gloria, vodnjak, napis Budv … Nekateri pa so prosti čas izkoristili tudi za ogled Porta. Sprehajali so se po ulicah, poskusili njihov sladoled in kupili nekaj spominkov. 

Poleg denarja, ki smo ga zapravili za hrano in pijačo, pa smo veselo zapravljali tudi v trgovinah z oblačili in kupili kar nekaj novih oblačil. Kupili pa smo tudi nekaj razglednic, ki smo jih poslali domov. Ob večerih pa smo se najraje odpravili do Lidla, v katerem smo kupili nekaj prigrizkov in pijače ter dneve zaključili na balkonu ob poslušanju glasbe in pogovarjanju. Seveda pa smo nekaj časa namenili tudi šoli in si prepisali vso zamujeno snov tekočega  tedna.

V drugem tednu našega bivanja smo Brago že dodobra raziskali, zato smo večino časa namenili nakupovanju in obiskovanju gostiln ter restavracij, v katerih smo poskušali vedno nove in okusne jedi. V hostlu se nam je v začetku tedna pokvarila pralnica, zato smo morali oblačila prati v pralnicah po mestu. V prostem času smo večino časa ostali v Bragi in se nismo odpravljali na samostojne izlete v druga mesta. Našli smo veliko novih restavracij, večini pa so se najboljše jedi zdele v italijanskih restavracijah. Poskusili smo kar nekaj portugalskih tradicionalnih jedi in ugotovili, da imajo zelo radi sladke jedi. Veliko se nas je v tem tednu odpravilo tudi v trgovski center Braga Parque. Tam smo zapravili kar nekaj denarja za nakup novih oblačil, daril za domače in hrano, saj smo med nakupovanjem bili zelo lačni. Nekateri smo ta teden tudi prvič preizkusili kuhinjo v hostlu. V njej smo si pripravljali palačinke, pokovko, pekli pice …

V večernih urah pa smo se najraje družili na balkonu.  Ko pa vreme tega ni dopuščalo, smo se zadrževali v skupnih prostorih, kjer smo se kartali UNO in družili.

V tretjem tednu našega bivanja smo se počasi že pripravljali za pot domov. V bližnjih trgovinah smo kupili še zadnje spominke in poskusili še nekaj njihovih tradicionalnih jedi. Nekaj dijakov je prosti dan izkoristilo tudi za samostojen izlet v Porto, kjer so si ogledali znamenitosti, za katere na skupnem izletu nismo imeli časa. V tem tednu mesta nismo več veliko raziskovali, tudi vreme je bilo deževno. Večino časa smo preživeli v hostlu ter se družili ali pa smo se odpravili na kosila in večerje v različne restavracije po mestu. Večere smo, tako kot prejšnji teden, preživljali ob kartanju in druženju v skupnih prostorih. Seveda pa smo nekaj časa namenili tudi učenju in prepisovanju snovi.

 

Dostopnost