Select Page

BRAGA 2022 - NASTANITEV

Nastanjeni smo bili v hostlu Pousada da Juventude Braga, ki je blizu centra mesta. Nov hotel, ki nudi udobje, prestiž in še več. V sobah smo bili  po trije ali štirje, Žiga in Aljaž pa sta bila v sobi za dva. Sobe so bile prikupno majhne z dvonadstropnimi posteljami, ki  so  bile udobne in ravno prave velikosti; vsakemu pa je pripadala še  manjša omara. Vsaka soba je imela tudi svojo kopalnico.

Hrana nam je bila že od začetka zelo všeč. Dan smo pričeli z zajtrkom – po navadi smo dobili  žemljico z različnimi prilogami, kot so salama, sir, maslo ali marmelada. Druga izbira pa so bili  čokoladni ali koruzni kosmiči. Ob 12.00 uri se je pričelo kosilo. Vsak dan smo  dobili riž z mesom, različne lazanje (mesno ali ribjo), vegetarijanci pa so  imeli  na izbiro kuhano zelenjavo ali fižol z zelenjavo. Tudi solata ni manjkala.  Ob koncu kosila so nam postregli še sok ali vodo. Ob 18. uri se je pričela večerja, običajno smo dobili riž z mesom in solato. Vedno pa so bile na izbiro tudi sladice.

V prostem času smo veliko časa namenili tudi pokušanju nove hrane. Poskusili smo njihovo tradicionalno sladico, ki se imenuje pasteis de nata. Velikokrat smo jedli v restavracijah in poskusili veliko novih jedi in različnih kombinacij.

 

Dostopnost