Select Page

V petek, 22.04.2022 bomo obeležili dan Zemlje, ki ga praznujemo od leta 1970 in tako opozarjamo na ranljivost in enkratnost našega planeta. Pravijo, da se vrednosti nečesa zavedamo šele takrat, ko to izgubimo. Preden izgubimo lepote našega planeta, postanimo vsi skupaj del spremembe za boljši jutri. Na današnji dan Zemlje pojdite na sprehod v naravo, naužijte se njenih lepot, poiščite njene dragulje in ji s konkretnimi dejanji pomagajte, da ostane lepa, ohranjena tudi za prihodnje generacije. Ne mislimo zgolj nase, mislimo za prihodnost celega sveta.

Naše odločitve štejejo. Zato ravnajmo premišljanje pri ustvarjanju odpadkov (uporabljajmo čim manj embalaže), pri količini zavržene hrane (pri šolski malici vzemite toliko kolikor lahko pojeste ali se odjavite od malice), pri uporabi vode in energije, pri izbiri prevoznega sredstva v šolo, pri odnosu do okolja, do soljudi,… Vsak med nami je pomemben za boljši jutri!

Na ta dan bomo:

  • 2. šolsko uro izvedli radijsko oddajo, s katero se bomo poklonili našemu planetu
  • pripravili razstavo »Bodi nežen in planet ti bo hvaležen« pred šolsko knjižnico, katero si ogledate v času razrednih ur ali prostih ur

Čistilno akcijo po oddelkih pa boste izvedli v okviru razrednih ur ta ali drug teden, in sicer v skladu z začrtanim načrtom ČIŠČENJE (vsak oddelek pri čistilki Mariji prevzame eno črno vrečo z rokavicami).

Dostopnost