Select Page

16. 2. 2022 je potekal 16. mednarodni sejem učnih podjetij, na katerem je razstavljajo 30 učnih podjetij  iz Slovenije in tujine (Španije, Madžarske, Slovaške, New Yorka). Sejem je potekal na daljavo. Organizirala ga je Srednja ekonomska šola Celje.  Dijaki so s svojimi podjetji imeli stojnice, na katerih so potekala poslovna srečanja in sklepali posle.

Učno podjetje UP Doživi svet, d. o. o., organizacija turističnih ponudb, iz Ekonomske šole Murska Sobota, je doseglo mesto na samem vrhu.  Uvrstili so se med TOP 10 podjetij in tako zasedli četrto mesto. Dijaki 2. c oddelka, pod mentorstvom Nataše Šiplič Šiftar, so s svojo predstavitvijo prikazali veliko kreativnosti, inovativnosti in podjetnosti. Tako so s svojo idejo prepričali  komisijo.

Podjetje UP Doživi svet d. o. o. je podjetje, ki se je prilagodilo trenutni covid situaciji in tudi ljudem, ki jih je strah pred letenjem. Kot podjetje nudijo nove dogodivščine, nepozabne spomine in zanimiva spoznanja o svetu. Organizirajo dejavnosti, da doživite željeno destinacijo v domačem kraju. V prezentacijo destinacij vključujejo prikaz kulture, pokušino tradicionalnih jedi in realističen pogled skozi VR očal.  Je podjetje, ki ponuja različne ponudbe za doživljanje sveta brez potovanja iz domačega okolja.

Sejem učnih podjetij je enkratna priložnost, da dijaki prikažejo svoje delo širši javnosti in tudi v praksi doživijo svoje prve poslovne izkušnje – promocijo podjetja, trgovanje, navezovanje poslovnih stikov.

Cilji takšnega tekmovanja so širjenje in poglabljanje pomena učnih podjetij, odkrivanje in spodbujanje inovativnih dijakov, motivacija za nadaljnje delo in spodbujanje druženja mladih iz različnih šol.

Dostopnost