Select Page

V okviru terenskega dela in projekta PODVIG in NAMA POTI,  smo se z dijaki oddelka 1A odpravili na Goričko. Pred samim odhodom smo določili fizikalne parametre, ki smo jih  kasneje primerjali s parametri, opravljenimi na terenu.

Naša prva postaja je bila ribnik pri kulturnemu domu Stanjevci, kjer smo opravili kemijsko analizo vode, določili biotske in abiotske dejavnike okolja, ter opravili popis okolice.

Naša druga postaja je bila posestvo Mala Rosa v Stanjevcih. Sprejela nas je gospa Alenka in nam v uvodu predstavila svojo podjetniško pot. Sledilo je terensko delo v okoliških travnikih in gozdovih, kjer so dijaki popisovali zelnate rastline in drevesne vrste, določali abiotske dejavnike okolja in slikali okolico.

Po opravljenem terenu pa smo se ponovno zbrali na posestvu, kjer nam je gospa Alenka opisala pridelavo in predelavo lastnih izdelkov, prav tako pa so bili dijaki deležni še delavnice priprave domačih, čajev, namazov in jogurtov. Sledila je pokušina in povratek domov. Ostali so lepi spomini.

Dostopnost